Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Два самолета се сблъскаха на летището в Атланта

Два самолета се сблъскаха на летището в Атланта, щата Джорджия, САЩ. Както се вижда от снимката горе, опашното оперение на единия от самолетите е напълно откъснато.

Авиокомпанията Delta Air Lines потвърди, че един от техните самолети се е сблъскал с друг техен регионален самолет, докато рулирал за излитане, което е довело до щети и на двата самолета. За щастие не се съобщава за пострадали и Delta обяви, че засегнатите общо над 270 пътници са били пренасочени към други полети.

Авиокомпанията обясни, че крилото на техен Airbus A350, който се готвел да излети за Токио, е влязло в контакт с опашката на друг техен CRJ-900, който е трябвало да излети за Лафайет, Луизиана. Сблъсъкът е причинил сериозни щети на опашката на регионалния самолет и крилото на A350.

Федералната авиационна администрация (FAA) заяви, че ще разследва сблъсъка.

Този инцидент последва подобно събитие по-рано тази година на лондонското летище Хийтроу, където отново се сблъскаха два самолета. Тогава празен Boeing 787 на Virgin Atlantic, теглен от Терминал 3, закачи края на крилото на паркиран Airbus A350 на British Airways.

Споделете в ...