Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Киев е под масирана въздушна атака

Рано днес (понеделник, 2 септември) Русия удари украинската столица Киев с ракети. Кметът на града заяви, че службите за спешна помощ са изпратени в няколко района след съобщения за щети и ранени от падащи отломки от свалените ракети.

Цяла Украйна беше под въздушна тревога, докато съседна членка на НАТО Полша активира свои и съюзнически самолети, за да гарантира безопасността на своето въздушно пространство.

В приложението Telegram военновъздушните сили на Украйна написаха, че многократните изстрелвания на балистични ракети са били насочени към Киев, а градските власти заявиха, че силите за противовъздушна отбрана отблъскват атаките.

Пожар е избухнал в квартал Шевченковски, съобщи кметът на столицата Виталий Кличко в Telegram. В квартала се намират множество университети и училища. Службите за спешна помощ също са били повикани и в районите Святошински, Холосиивски и Соломянски, добави той.

Атаката идва точно седмица след като Москва изстреля повече от 200 ракети и дронове срещу Украйна, убивайки седем души и нанасяйки щети по енергийни съоръжения в цялата страна.

Снимка: Украински служби за защита

Споделете в ...