Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Машиностроителите на Boeing отхвърлиха ново предложение. Стачката продължава.

Машиностроителите на Boeing ще продължат стачката си, след като членовете на синдиката гласуваха против ново трудово споразумение, което включваше увеличение на заплатите с 35% за четири години. Отхвърлянето означава, че стачката ще продължи вече шеста седмица.

Стачката на машиностроителите на Boeing доведе до значителни финансови загуби за огромната корпорация, съобщава CNBC. Спирането на работата е пагубно за фискалната жизнеспособност на компанията, тъй като вече е струвало на Boeing близо 1 милиард долара на месец, съобщи S&P Global Ratings.

Компанията отчете загуба от 6,1 милиарда долара през третото тримесечие на 2024 г.

Както знаем, повече от 32 000 служители на Boeing излязоха в стачка на 13 септември, търсейки по-добри финансови условия и други предимства. Синдикатът им вече отхвърли предложение от корпорацията, което включваше 25% увеличение на заплащането.

Вместо това се съобщава, че Международната асоциация на машиностроителите и синдикатът на аерокосмическите работници търсят увеличение на компенсациите с около 40%. Разривът и несъгласието в исканията за договор между Boeing и членовете на синдиката доведоха до първото спиране на работа, организирано от синдикатите от 2008 г. насам, съобщи CNBC.

Споделете в ...