Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Мъж беше арестуван за вмешателство в авиационните радио комуникации

45-годишен мъж беше арестуван, след като полицията претърси дома му в североизточната част на Мелбърн, Австралия, в събота по подозрения за смущаване на авиационните радио комуникации. Той трябва да се изправи пред съда днес (понеделник, 23 септември).

Австралийската федерална полиция е иззела четири радиостанции и „свързано оборудване“, за което се твърди, че е използвано за предаване на смущенията, включително два мобилни телефона със записи на песнопения и авиационни съобщения за помощ (Mayday).

През септември полицията беше уведомена за инцидентите от Австралийското управление за комуникации, което каза, че някой е използвал неоторизиран достъп до авиационни радио мрежи за да предава предварително записани песнопения и фалшиви записи на авиационни съобщения за помощ (Mayday calls).

Да припомним, че предаването по определена честота на продължителни излъчвания (като например песнопения) на практика блокира честотата и не позволява тя да бъде ползвана по предназначение.

След ареста и конфискациите, мъжът е обвинен в три предполагаеми престъпления – едно по Закона за авиацията и две по Закона за радиокомуникациите. Най-тежкото от обвиненията му предвижда лишаване от свобода до 20 години.

Снимка: Dan / Flikr / Creative Commons

Споделете в ...