Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Откриха още две отломки от малайзийския Boeing 777 от полет MH-370

Нови две останки от самолет бяха открити в близост до остров Мавриций и на брега на Южна Африка, които почти сигурно принадлежат на изчезналия преди две години Боинг 777 от полет МН-370, заяви днес говорител на малайзиското правителство.

Както е известно, Boeing 777 в полет МН370 от Куала Лумпур до Пекин изчезна мистериозно през 2014 г. с 239 души на борда. След продължилите почти година издирвателни мероприятия, обхванали площ от над 120 000 квадратни километра, останки от самолета не бяха открити, нито беше установена причината за изчезването на машината.

По-късно обаче, в различни региони от Индийския океан започнаха да изплуват части от самолет, за които се твърди, че са от изчезналия малайзийски Боинг.

Миналата година беше открита част от флаперон на брега на френския остров Реюнион, а през март тази година беше потвърдено, че две други открити до бреговете на Мозамбик останки, почти със сигурност принадлежат на същия самолет.

Новите две отломки, открити в близост до остров Мавриций (който пък е близо до остров Реюнион) и южноафриканския залив Мосел Бей, представляват парче от обшивката на двигателите Ролс Ройс на Боинга и част от обзавеждането на пътническия салон. Според специалисти, тези части "почти със сигурност" принадлежат на малайзийския самолет, тъй като точно съответстват с оборудването на изчезналия Боинг.

Нито една от новооткритите отломки обаче не дава информация за причините за катастрофата. Предполага се, че самолетът е паднал някъде в Индийския океан, след като се е отклонил от курса, но и досега не е известно нито защо самолетът се е отклонил от курса, нито какво точно е причинило разбиването му във водите на Океана.

Източници: Малайзийско правителство, AFP, BBC

Споделете в ...