Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Самолет с пътници изчезна над Италия

Малък самолет с трима французи на борда изчезна в северна централна Италия след излитане от летище Паолучи близо до Модена. Самолетът се е бил насочил към Франция, когато неочаквано е изчезнал от радарите.

Това съобщава френското издание Le Figaro, позовавайки се на информация от алпийските спасителни служби в региона, публикувана в сряда, 18 септември.

Издирването е започнало веднага с помощта на самолети на военновъздушните сили и алпийски спасителни екипи на земята, главно в провинция Парма, на около петдесет километра от летището, откъдето е излетял малкият самолет.

„За съжаление, настоящите метеорологични условия с дъжд, силни ветрове и лоша видимост правят издирването особено трудно, като засега се изключва използването на хеликоптери“, казаха алпийските спасителни служби.

Търсенето е съсредоточено в околностите на Прато Спила, ски курорт в Емилия-Романя на надморска височина от 1350 м, разположен близо до границата с Тоскана. Досега опитите да бъде намерен изчезналия самолет са били неуспешни.

Снимка: Tony Webster / Wikimedia Commons

Споделете в ...