Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

След атентата срещу него, Доналд Тръмп отлетя от Пенсилвания с личния си самолет

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп напусна Пенсилвания с частния си самолет Boeing 757, след като напусна болницата, в която беше откаран вследствие от опита за убийство, при който по него беше стреляно по време на митинг в Пенсилвания.

Както вече знаем, кандидатът за президент на републиканците в САЩ тъкмо беше започнал обръщение към своите поддръжници в Бътлър, Пенсилвания, когато се чуха изстрели. За щастие, опитът за убийство се провали, като куршум засегна дясното му ухо, наранявайки го леко.

Тръмп бързо беше ескортиран от охраната в чакаща кола и транспортиран до болница. Беше обявено, че бившият президент и кандидат за следващ президент на САЩ е в безопасност и само леко ранен. Оттам той напусна Пенсилвания със своя частен самолет Boeing 757-200, регистриран като N757AF (на снимката).

Шест часа след опита за убийство, частният Боинг 757-200 на Тръмп кацна на международното летище Нюарк, Ню Джърси. Малко след това в социалните мрежи се появи видеозапис, на който се вижда как маха, докато слиза по стълбите на частния си самолет.

Снимка: Tomás Del Coro / Wikimedia Commons

Споделете в ...