Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Оборудваха специален Boeing 737-800 за кампанията на Тръмп

След като бившият президент и настоящ кандидат президент на САЩ Доналд Тръмп посочи Джей Ди Ванс за свой вицепрезидент на Националния конгрес на Републиканската партия, кампанията обяви, че преоборудван Boeing 737 (на снимката) ще бъде официалният самолет на кампанията.

Старшият съветник на Тръмп Джейсън Милър публикува снимки на Boeing 737-800 в своя X акаунт, на които ясно се виждат надписите „TRUMP“ и „VANCE“, поставени върху фюзелажа.

Ливреята включва американско знаме на опашката, лозунгът на Тръмп „Направете Америка отново велика“ отстрани на фюзелажа и надписи „Тръмп 47“ на двигателите – ясна препратка към кампанията за 47-ото президентство.

Противно на очакванията обаче, този 22-годишен 737 е в изцяло икономична конфигурация със 189 места. За разлика от супер луксозния личен Boeing 757-200 на Тръмп, известен като „Trump Force One“, очаква се интериорът на този Боинг 737 да е доста скромен, поне засега.

Регистриран като N917XA, самолетът последно е оперирал за компанията iAero Airways, преди чартърната авиокомпания да прекрати дейността си през април. Оттогава самолетът е преконфигуриран за използване в кампания от Eastern Air Express, дъщерно дружество на Eastern Airlines.

Според сайта за проследяване на полети FlightAware, самолетът е извършил тестов полет на 14 юли, излитайки от международното летище в Канзас Сити и завръщайки се след кратък престой във въздуха.

Както и през кампаниите от 2016 г. и 2020 г. обаче, очаква се Тръмп да използва основно личния си „Trump Force One“ за повечето пътувания, оставяйки този 737 за кандидата за вицепрезидент Ванс и други служители от кандидат президентския екип.

Снимка: Джейсън Милър / X

Споделете в ...