Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Боинг обяви съкращения на 17 хиляди работни места

Новият главен изпълнителен директор на Boeing Кели Ортберг обяви в петък, 11 октомври, че 17 000 работни места ще бъдат съкратени на фона на загуби за третото тримесечие от над 6 милиарда долара. Тя добави още, че доставките на флагмана 777X ще бъдат отложени за началото на 2026 г.

Перспективите продължават да се влошават за компанията, която е затънала в безсрочна стачка и е заплашена от влошаване на позициите си в агенциите за кредитен рейтинг.

„Нашият бизнес е в трудна ситуация и не бива да се подценяват предизвикателствата, пред които сме изправени заедно“, пише Ортберг в писмо до служителите си, обявявайки съкращенията на работни позиции.

„Трябва (…) да пренастроим нивата на нашата работна сила, за да се приведем в съответствие с финансовата реалност. През следващите месеци планираме да намалим размера на общата ни работна сила с приблизително 10 процента“, каза Ортберг.

В компанията към момента работят около 170 000 души в производствени мощности из целия свят.

В прессъобщение, издадено едновременно с изявлението на Ортберг, се казва, че компанията очаква да отчете загуба от $9,97 на акция за третото тримесечие. Компанията прогнозира загуба от оперативен паричен поток за третото тримесечие от 1,3 милиарда долара.

Споделете в ...