Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Qatar Airways пуска Starlink Интернет на борда на самолетите си

Qatar Airways издигнаха бъдещето на свързаността по време на полет до по-големи висоти, като изпълниха първия в света оборудван със Starlink самолет Boeing 777 от Доха до Лондон във вторник, 22 октомври 2024 г., заявиха от авиокомпанията в изявление за пресата.

Авиокомпанията е най-големият и първият превозвач в региона, който предлага на пътниците свръхвисокоскоростен интернет с ниска латентност на Starlink. Starlink е безплатен за всички пътници в самолета.

Националният превозвач на Катар също е настроен да надхвърли първоначалната си цел от три самолета, оборудвани със Starlink свързаност, като ще представи и 12 машини Boeing 777-300, модернизирани с тази иновативна услуга до края на 2024 г. Qatar Airways допълнително се ангажира да внедри технологията на целия си флот от Boeing 777 през 2025 г. – една година по-рано от графика – и да допълни услугата с флота си от Airbus A350 през лятото на 2025 г.

Главният изпълнителен директор на Qatar Airways Group, инж. Бадр Мохамед Ал-Меер заяви: „Ние сме развълнувани да стартираме първия си полет, оборудван със Starlink, доказвайки още веднъж защо Qatar Airways е в челните редици на авиационната индустрия.“

Снимка: Aero Icarus / Wikimedia Commons

Споделете в ...